3 Mart 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa



Malzemeler:

  • 5-6 sap pırasa,

  • 3 adet havuç,

  • 3/4 çay bardağı zeytinyağ,

  • 3/4 çay bardağı pirinç,

  • Yarım limonun suyu,

  • 1 tatlı kaşığı tuz,

  • 1 tatlı kaşığı şeker,

  • 1 tatlı kaşığı un,

  • 3,5-4 su bardağı su.


Hazırlanışı:

  1. Pırasanın yeşil kısımlarını kesip atın,

  2. İlk katını da çırarıp atın,

  3. İyice yıkadıktan sonra iki parmak kalınlığında doğrayın,

  4. Havuçları bıçakla kazıyıp ince ince doğrayın,

  5. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın,

  6. Önce havuçları sonra pırasaları ekleyip tencerenin kapağını kapatın,

  7. Orta ateşte 5-10 dakika kadar kendi kendine kavrulsunlar,

  8. Bu sırada su, şeker, tuz, un ve limon suyunu bir kapta iyice çırpın,

  9. Bu karışımı tencereye ekleyip kapağını kapatın,

  10. Pırasalar ve havuçlar yumuşamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin,

  11. Pirinçler iyice pişinceye kadar kaynatın,

  12. Soğuk servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder