16 Nisan 2010 Cuma

Çilekli Paşa Sarması


Malzemeler:

  • 7+1 su bardağı süt,

  • 1,5 su bardağı şeker,

  • 1,5 su bardağı un,

  • 50 gr margarin,

  • 2 paket vanilya,

  • 1 paket krem şanti,

  • 1 kase çilek (yıkayp kurutulup 4'er parçaya bölünmüş),

  • Hindistan cevizi.


Hazırlanışı:

  1. 7 su bardağı sütü bir tencereye alın,

  2. İçine un ve şekeri koyup çırpın,

  3. Ateşe alıp margarini de içine ekleyin,

  4. Sürekli karıştırarak kaynayıp  koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte pişirin,

  5. Ateşten alıp vanilyaları ekleyip çırpın,

  6. Büyük fırın tepsisinin dibini hindistan ceviziyle kaplayın,

  7. Kremayı tepsiye döküp her tarafına yayın,

  8. Krema soğuyup katılaşana kadar dinlendirin (yaklaşık 1 saat),

  9. Kalan 1 su bardağı sütle krem şantiyi çırpın,

  10. Soğuyan kremanın üzerine yayın,

  11. Tepsinin boy kısmından 2'ye, en kısmından ise 4'e bölün,

  12. Her bir parçanın ortasına çileklerden birer miktar koyup spatula yardımıyla ikiye katlayın,

  13. İsteğe göre servis sırasında üzerine biraz daha hindistan cevizi serpebilirsiniz.


Afiyet olsun...

1 yorum: